Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Norrlands framtid: avfolkning eller utveckling

Bok
Referens
Gillberg, Jan (1963). Norrlands framtid: avfolkning eller utveckling. Sundsvall: Norrlandsförbundet.

Författare
Jan Gillberg

»Norrlandsförbundet är en sammanslutning, vars syfte är att sprida upplysning om norrländska problem och förhållanden samt att främja åtgärder, ägnade att gagna Norrlands utveckling på olika områden.» Så lyder de första raderna i Norrlandsförbundets stadgar. I full överensstämmelse med detta har förbundet sett som sin förnämsta uppgift att utge en egen tidskrift, Norrländsk Tidskrift, vars innehåll är helt ägnat »norrländska problem och förhållanden».

Men även på andra vägar söker förbundet verka för sitt mål, att ge Norrland den plats i Sveriges näringsliv liksom i dess kulturliv, som bäst gagnar såväl Norrland som landet i sin helhet. Upplysning har därvid varit och är givetvis det bästa medlet att nå resultat. Bl.a. har en egen skriftserie startats. Hittills föreligger fem skrifter i denna. Den sjätte i serien, som härmed presenteras, har till sitt omfång blivit något större än de tidigare skrifterna.