Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

EU:s djup och storlek i en tid av ofred: Europaperspektiv 2024 presenteras i Malmö

På ett bokseminarium i Malmö den 18 april diskuterar bl.a. Lars Oxelheim och Pehr-Johan Norbäck, som är några av bokens författare, hur EU ska hantera ett antal frågor som berör unionens djup och storlek.

torsdag
18 april
Tid
13.00 - 16.50
Plats
Malmö universitet

I Europaperspektiv 2024 diskuterar ledande svenska forskare och experter hur EU ska hantera ett antal utmaningar som berör unionens djup och storlek. Detta i en tid som präglas av ofred och strategiska spänningar i omvärlden. Rysslands krig i Ukraina har bidragit till att en utvidgning av unionen åter står högt upp på EU:s dagordning. En utvidgning av unionen väcker frågor om hur en utvidgning ska gå till och vilka risker en sådan kan medföra. Vidare diskuteras hur EU ska hantera migrationspolitiken och hur unionen och dess medlemsländer kan bidra till en förbättrad arbetsmarknad. I juni i år hålls dessutom val till Europaparlamentet vars resultat sannolikt får implikationer för unionens utveckling.

Läs mer och anmäl dig här.

Extern aktivitet

Samarbete är en självklarhet för IFN som forskningsinstitution. Forskarna undervisar vid olika universitet, är talare vid externa konferenser och paneldeltagare vid diskussioner, etc. Här listas de närmaste månadernas inplanerade externa aktiviteter.