Fem scenarier för framtida livsmedelssystem i EU analyseras med hjälp av biofysiska och nationalekonomiska modeller. Resultaten tyder på att storskaligt ekologiskt jordbruk för export riskerar att öka miljöpåverkan i EU. Resultaten tyder också på att matvanor behöver ändras för att uppnå EU:s politiska mål om ett hållbart livsmedelssystem.
Science of The Total Environment
Agroecological Practices in Combination with Healthy Diets can Help Meet EU Food System Policy Targets
Tidskriftsartikel
Referens
Röös, Elin m.fl. (2022). ”Agroecological Practices in Combination with Healthy Diets can Help Meet EU Food System Policy Targets”. Science of The Total Environment 847, 157612. doi.org/10.1016/j.scitotenv.2022.157612
Röös, Elin m.fl. (2022). ”Agroecological Practices in Combination with Healthy Diets can Help Meet EU Food System Policy Targets”. Science of The Total Environment 847, 157612. doi.org/10.1016/j.scitotenv.2022.157612
Författare
Elin Röös,
Andreas Mayer,
Adrian Muller,
Gerald Kalt,
Shon Ferguson, Karl-Heinz Erb,
Rob Hart,
Sarah Matej,
Lisa Kaufmann,
Catherine Pfeifer,
Anita Frehner,
Pete Smith,
Gerald Schwarz