Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Presentation på IVA: Europaperspektiv 2024 – Europeiska Unionens djup och storlek i en tid av ofred

På ett seminarium på IVA den 23 maj diskuterar ledande svenska forskare och experter hur EU ska hantera de utmaningar som berör unionens djup och storlek. Detta i en tid som präglas av ofred och strategiska spänningar i omvärlden.

Fredrik Sjöholm, vd och forskare på IFN och ordförande för IVA:s avdelning för Ekonomi, hälsar välkommen. Moderator är Lars Oxelheim, en av bokens redaktörer, forskare vid bl.a. IFN, samt ledamot av IVA:s avdelning för Ekonomi. Pehr-Johan Norbäck, forskare vid IFN och en av författarna till boken, medverkar också.

torsdag
23 maj
Tid
16.00 - 17.30
Plats
IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm

Rysslands krig i Ukraina har bidragit till att en utvidgning av unionen åter står högt upp på EU:s dagordning. En utvidgning av unionen väcker frågor om hur det ska gå till och vilka risker det skulle medföra. Vidare diskuteras hur EU ska hantera migrationspolitiken och hur unionen och dess medlemsländer kan bidra till en förbättrad arbetsmarknad med beaktan av AI? Med utgångspunkt i aktuell forskning diskuterar tre av författarna till årsboken Europaperspektiv 2024 dessa frågor som är av stor vikt inför valet till Europaparlamentet i juni. 

Samtliga deltagare får ett exemplar av den 27:e årgången av Europaperspektiv med titeln Europeiska Unionens djup och storlek i en tid av ofred.

ModeratorLars Oxelheim, ledamot av IVAs avdelning för Ekonomi, professor i Internationella Affärer och en av bokens redaktörer.

Se programmet och anmäl dig.

Extern aktivitet

Samarbete är en självklarhet för IFN som forskningsinstitution. Forskarna undervisar vid olika universitet, är talare vid externa konferenser och paneldeltagare vid diskussioner, etc. Här listas de närmaste månadernas inplanerade externa aktiviteter.

Fler
14
tisdag
maj
21
tisdag
maj