Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Industrins energiförbrukning – analys och prognos fram till 1985

Bok
Referens
Carlsson, Bo och Märtha Josefsson (1974). Industrins energiförbrukning – analys och prognos fram till 1985. Stockholm: IUI och Almqvist & Wiksell.

Författare
Bo Carlsson, Märtha Josefsson

Hur stor blir industrins energiförbrukning 1985? Denna utredning, som gjorts för den statliga energiprognosutredningen (EPU), är ett försök att förutsäga industrins energiåtgång år 1985. Prognosen ges i form av ett intervall inom vilket energiåtgången med stor sannolikhet kommer att ligga.

Till grund för prognosen ligger analyser av vissa förhållanden som är centrala för industrins energiförbrukning. Här kan nämnas frågor som den industriella tillväxten, den teknologiska utvecklingen samt substitutionsmöjligheterna mellan energi å ena sidan och arbetskraft och kapital å den andra. Tyngdpunkten i utredningen ligger på en relativt ingående diskussion av såväl den framtida produktionsutvecklingen som den framtida energiförbrukningen inom de mest energikrävande branscherna.