Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Bostadsproduktionens prisutveckling

Bok
Referens
Salaj, Branko (1968). Bostadsproduktionens prisutveckling. Stockholm: IUI och Almqvist & Wiksell.

Författare
Branko Salaj

Pris-, kostnads- och produktivitetsutvecklingen inom bostadsbyggandet har under senare år kommit att inta en allt mera framträdande roll i den samhällsekonomiska debatten. Många faktorer såsom produktionens heterogena karaktär, geografiska skillnader, och brister i det tillgängliga statistiska materialet har försvårat möjligheterna att mäta den faktiska prisutvecklingen inom bostadssektorn. Föreliggande undersökning syftar till att på grundval av ett tidigare inte bearbetat material ge en mera realistisk bild av prisutvecklingen under efterkrigstiden, Härigenom hoppas vi bl. a. att det även skall bli möjligt att på ett mera inträngande sätt bedöma orsaksförhållandena bakom hyresutvecklingen.

Undersökningen har utförts av fil. kand. Branko Salaj. Författaren har i sitt arbete på olika sätt fått hjälp aven rad myndigheter, organisationer, företag och enskilda experter, för vilket institutet vill framföra ett varmt tack. Särskilt skall här nämnas bostadsstyrelsen som välvilligt låtit författaren ta del av och utnyttja ett omfattande statistiskt material rörande statsbelånade flerfamiljshus. Vid materialets bearbetning och kollationering har tjänstemän på olika nivåer inom bostadsstyrelsen och länsbostadsnämnderna lämnat värdefull hjälp. Byggnadsstyrelsens tidigare stadsplanebyrå har också verksamt bidragit vid en kompletterande undersökning av stadsplaneärenden för vissa år.